Concluderend...
Het feit dat 3 grote landelijke nieuwsmedia en een grote lokale speler zoveel aandacht heeft geschonken aan dit verhaal lijkt in lijn te zijn met hoe het destijds is beleefd door de bewoners en ook Juliëtte Rot. Zij geven aan niet zoveel media-aandacht te hebben verwacht, maar dat het uiteindelijk wel ontzettend veel was. De buurtbewoners die wij spraken lijken meer het gevoel te hebben dat hun buurt negatief in het nieuws is gekomen en dat de problemen overdreven zijn. Wat interessant genoeg door Juliëtte Rot helemaal niet zo wordt beleefd. Hoewel de aandacht ook voor haar een bitterzoete smaak heeft achtergelaten, ziet ze het wel als iets wat een noodzakelijk goed is geweest. Door de aandacht kon zij er binnen de raad meer aandacht voor vragen en de problemen proberen op te lossen.
Op de hoofdvraag hoe manifesteerde media logica zich in de berichtgeving over Poelenburg pak ik graag de theorie er weer bij. Zoals eerder gesteld werd zijn verhalen en gebeurtenissen pas nieuwswaardig als ze aan een aantal voorwaardes voldoen. Te weten: onverwachts, actueel, negatief en dichtbij. In het geval van Poelenburg kunnen we stellen dat de kenmerken die passen vooral negatief en dichtbij waren, maar ook wel een beetje onverwachts. De jongens zorgden voor overlast (negatief), het gebeurde hier in Nederland (dichtbij) en voor de mensen die niet in Poelenburg wonen en de problemen niet kennen kwam het toch een beetje uit de lucht vallen (onverwachts).
Wat de media bepalen dat belangrijk is, is het begin van framing. Dit zien we terug in de manier waarop de gebeurtenissen worden verteld, welke woorden er worden gebruikt, hoeveel er verteld wordt maar ook welke delen van het verhaal gedeeld wordt. Dit kunnen we weer een stapje verder koppelen aan media logica. Er is dus een behoefte van de media om te vertellen wat er zich allemaal afspeelt in Poelenburg. Het is als het ware een schandaal, want de gemeente doet er niets aan en de politie heeft de jongeren ook niet in de hand. De verhalen worden in drie van de vier gekozen media eerder interpreterend dan beschrijvend verteld en weinig inhoudelijk, zoals kenmerkend voor media logica.
Er kan dus geconcludeerd worden dat de nieuwsberichtgeving over Poelenburg perfect past in het staatje van nieuws uit de tijd van media logica. De bewoners die voor dit onderzoek zijn gesproken geven aan vooral moeite te hebben gehad met hoe negatief de buurt leek door alle media-aandacht. In tegenstelling tot één van de sleutelfiguren die de aandacht juist als zowel positief als negatief beschouwde, omdat door de aandacht het balletje voor de buurt is gaan rollen.